Zaļie Pak Čoi.
    • Latīņu val. : Brassica rapa chinensis.
    • Angļu val. : Green pak choy, Shanghai pak choy, green bok choy(ASV).
    • Ķīniešu val. : Yu cai(mandarīnu), baak choi(kantoniešu), qīng cài (šanhajas).
    • Holandiešu val. : Shanghai paksoi, Shanghai pakchoi.
    • Spāņu val.: Shangai pak choi, pak choi verde, pak choy verde, bok choy verde.
    • Krievu val.: Шанхай бок чой, зелёный пак чой, китайская капуста, черешковая капуста, горчичная капуста, сельдерейная капуста, бок чой.
    • Franču val.: Shanghai pak choï, verte pak choï.
    • Itāļu val.: Pak choi, bok choi, pak choi verde, Shanghai pak choi.
    • Vācu val.: Pak choi Shanghai, Pak-Choi, Bok Choy, Pak Choy, Paksoi, Pak Choi-Grün, Blätterkohl, Chinesischer Senfkohl.
    • Poļu val.: Chińska kapusta zielonoogonkowe pak choy, pak choi Shanghai, pak choi, bok choy.
    • Latviešu val.: Zaļie pak čoi, zaļie pakčoji, Šanhajas pak čoi, Šanhajas pakčoji.
    • Lietuviešu val.: Kiniškas kapūstas, kininiai bastučiai - bok choy, pak choi.
    • Igauņu val.: Hiina kapsas, hiina lentnaeris, paksoi, bok choi, pac choi.

    Angļu un citās valodās ir pieejami dažādi šo kāpostu nosaukumi. Zaļos pak čoi mēdz dēvēt arī par Šanhajas pak čoi. Atšķirībā no baltajiem, zaļajiem pak čoi ir gaiši zaļi kausiņveida kāti, kas cieši piekļauti viens otram un tumši zaļas, biezas lapas ar izteiktām baltām dzīslām. Platie un plakanie kātiņi kopā ar ovālveida lapām veido kompaktu un stingru augu.  Pieauguši tie parasti sasniedz 15-20 cm, bet sīkkāpostu šķirnes 10-12 cm augstumu. Tieši sīkie (baby-angļu val.) pak čoi ir ļoti populāri ķīniešu restorānu ēdienos, pasniedz veselus, gatavotus austeru mērcē kā piedevu pie rīsu ēdieniem.

    Komerciālā audzēšanā gan sēj, gan izstāda dēstus. Vairāk gan stāda, jo tas ļauj iegūt ātrāk ražu. Zaļajiem pak čoi ir garāks augšanas laiks salīdzinājumā ar baltajiem. Siltumnīcā ar tiešo sēju raža būs novācama pēc 6 nedēļām. Ar dēstu izstādīšanu, audzēšanas laiku ir iespējams saīsināt uz pusi. Šie kāposti ir aukstumizturīgi, spēj izturēt salnas līdz -5°C segtajās platībās.

    Zaļajiem pak čoi ideāla augšanas temperatūra siltumnīcā ir 18-25°C. Sēšanas un stādīšanas biezība ir atkarīga no šķirnes. Sēj un stāda 10 cm citu no cita rindā un 15 cm starp tām.

    Arī zaļos pak čoi var audzēt atklātās platībās. Lai būtu kvalitatīva raža ir nepieciešami lieli ieguldījumi - platība ir jāiežogo, jāierīko laistīšanas sistēma, neiztikt bez agroplēves, regulāra augu apsmidzināšana ar aizsardzības līdzekļiem. Spēcīga lietus gadījumā var zaudēt visu ražu, jo netīri, ar augsni kātiņu iekšpusē, nederēs lielveikalu plauktam. Brāķēti tiek arī augi ar spradžu bojātām lapām, kas visbiežāk notiek karstā un sausā laika posmā.

    Sējot siltumnīcā, mini zaļos pak čoi var novākt jau pēc 30, lielos 40-42 dienām, izstādot dēstus ar 2-3 īstajām lapām – aptuveni 22-25 dienām. Ražu parasti novāc ar rokām, griežot ar nazi, vecākās lapas atstāj zemē.  

    Uzglabāšana pie 0-5°C temperatūras, 90-95% relatīvā gaisa mitruma.

    No pārbaudītām šķirnēm atzīmējamas ir ‘’Summer breeze F1’’, ‘’Green revolution F1’’, ‘’Ryuo F1’’, ‘’Yuushou F1’’, ''Mei Qing Choi F1'' un ''You Qing Choi F1'' un ''Yang Qing Choi F1''. 

    Skatīt foto galeriju...


     .